Rusya’dan geldi, 14 yıllık migren ağrılarından kurtuldu

RUSYA’üstelik, 15 yaşında migren tanısı koyulan ve 14 yıldır ilaçlarla otama olan Gülnaze Kobilzhonova (29), çareyi Türkiye’da buldu. Ağrıları yüzünden eğitim ve iş hayatında sıkıntılar çekici Kobilzhonova, Trabzon Karadeniz Ustalık Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan migren ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Rusya’de cıvıl cıvıl ve 15 yaşında migren tanısı koyulan Gülnaze Kobilzhonova, yıllarca ilaçlarla otama gördü. Şiddetli mebde ağrısı atakları nâkil, eğitim hayatına de devam edemeyen Kobilzhonova yarım baş ağrısı ameliyatı için yaptığı tetkikat sonucu Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne geldi. Plastik, Rekonstrüktif ve Beğenilen Cerrahi ve Halk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu’nun yaptığı ameliyatla sağlığına kavuşan Kobilzhonova, yaşadıklarını anlattı.

‘FELÇLİ OLDUĞUM GÜNLERİM OLDU’Yaşadığı çor yüzünden eğitim hayatına devam edemediğini belirten Kobilzhonova, “15 yaşında tanı konuldu. İlk zamanlarda çokça aşkın etkilemiyordu ama yaşım ilerledikçe hayatımı menfi etkilemeye başladı. Eğitim hayatımda çok ağırlık yaşadım. İstediğim performansta eğitim göremedim. Yataktan kalkamadığım ve ayrıca felçli olduğum günlerim oldu. Etibba tarafından daim ilaçlar verildi. İlaçların dozu bölüm geçtikçe arttırılıyordu. Amma vücudum anlaşılan beş on bilahare ilaçlara müsamaha gösterdi. İlaçlar kalın etmemeye başladı. Dayanılmaz tıpkı haldeydim” dedi.’AĞRILARIM TAMAMEN BİTTİ SAYILIR’Ameliyatın gelişigüzel ülkede yapılmadığını belirten Kobilzhonova, “Araştırmaya başladım. Migren hastalığının ameliyatı olduğunu öğrendim. Ameliyatla ağrıların hafiflediğini ve ayrıca yüzde beniz oranında hastalıktan firar olasılığı olduğunu öğrendim amma cerrahi müdahale Rusya’üstelik yapılmıyordu. Türkiye, Amerika ve Avrupa’bile yapılıyordu. Ben bilirkişi doktorları araştırmaya başladım ve Muhammet Uraloğlu’nu buldum. Trabzon’da ameliyat oldum. Deminden ara sıra kontrollerime geliyorum. Tahminî 1,5 ay ilk ameliyatı oldum. Ağrılarım ağiz ağiza bitti sayılır. Eskiden kullandığım aynı avuç dolusu hapları üstelik kullanmıyorum. Emek hayatıma dümbelek döndüm. Ameliyattan sonraları durumumu arkadaşlarıma anlattım. Rusya’üstelik tedaviye gittiğim doktorumla görüştüm. Bu hastalıktan kurtulmanın yolunun olduğunu anlattım. Beş Altı evrak gönderdim namına. Bu şikayetlerle hastaları gelirse ameliyat yapılabildiğini de anlatsın ve hassaten hastalarını Türkiye’ye yönlendirsin istedim” diye konuştu.’YURT DIŞINDAN MUKAVIM HADDINDEN FAZLA PARASIZ TEDAVİ İÇİN GELİYOR’

Migren hastalığının bilinenin tersine tedavisi olduğunu tamlayan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve Ahali Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Imdi migren, tedavisi olan bire bir çor. Epey ayrımsız ameliyatla bu hastalıktan tamamen ayrılmak kabil. İlaç tedavisi aynı otama yöntemi değil, takkadak günü idare etmek amacıyla muteber, ağrıları hafifleten bire bir yöntem. Özellikle kronik migreni olan hastalarımıza ameliyatı öneriyoruz. Yarım Baş Ağrısı hastası olan şahıslar, çalışamıyor, yetişek hayatında tamlık anlamda bulunamıyor, iş hayatında etkili olamıyor, evli ise çocuklarıyla ilgilenemiyor, eşi marifetiyle kötü görülüyor. Migren hastaları haddinden fazla fazla kalın çekiyor. Tığ hastalarımıza yarım baş ağrısı testi yapıyoruz ve o sınav sonrası ameliyata makul olup olmadıklarını tespit ediyoruz. Yarım Baş Ağrısı cerrahisini liyakatli tıpkısı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Birçok hastamız kent dışından, mahdut dışından tedavi amacıyla geliyor. Az Çok istek alıyoruz. Hastalarımızın işler sonrası takiplerini gerçekleştiriyoruz. Kalın Kafalı dönüşler heybetli oluyor. Bu tedavi estetik ameliyatıyla ortaya intişar ayrımsız otama yöntemi. Beniz gerdirme ameliyatı olan hastalarda migren ağrılarının akıbet bulduğu belirleme edilince bu tedavi yöntemi ortaya çıkma. Hastalarımız hemen migrenden kurtulmuyor aynı zamanda alın ve yüz çevresindeki kırışıklıklardan üstelik kurtuluyorlar” ifadelerine meydan verdi.



Share: