Çatalhöyük Lansman ve Istikbal Merkezi binasında sona yaklaşıldı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde vadi düzlük, Konya’nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük’te yapılan Lansman ve Istikbal Merkezi binasının tamamlanmak amacıyla olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı kayıtlı açıklamada, Çatalhöyük’ün parçalanmamış dünyada henüz çok tanınması için çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda, müze niteliği taşıyan Çatalhöyük Lansman ve Gelecek Merkezi inşaatında sona yaklaşıldığını aktaran Altay, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere, dünyanın bildik yer eski şehir yerleşimlerinden biri olan ve âdemiyet tarihini aydınlatan birçok ilki barındıran Çatalhöyük, Konya’da bulunuyor. Çatalhöyük’ün tanıtımına iri ulama sağlayacak 28 bin 500 metrekare arsa içerisinde, 4 bin 500 metrekare alana topluluk ve müze niteliği haiz tıpkısı tanıtım ve istikbal merkezi mensur ediyoruz. Çatalhöyük Gelecek Merkezi tamamlandığında, Türkiye’nin genişlik büyük ahşap amme yatırımı unvanına eş olacak. İç mekanda, Çatalhöyük’ü anlatan görsel çalışmalar olacak ve 2023 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacak.”

Share: