Meslek liseliler okulda öğrendiklerini vatandaşların evinde pratiğe dönüştürüyor

Karabük’te iz lisesi öğrencileri, okulda öğrendikleri nazari bilgiyi vatandaşların evlerinde pratiğe dönüştürerek birikim kazanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleksel ve Maharet Terbiye Umumi Müdürlüğü marifetiyle hayata geçirilen “Çığır Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” projesi kapsamında İl Milli Terbiye Müdürlüğünce emek yürütülüyor.

Müdürlük koordinasyonunda aynı araya gelen Karabük Mesleki ve Maharet Rum Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle ailelerin evinde bakım ve tadilat işleri yaparak ahali becerilerini geliştiriyor.

Yanlarına ekipmanlarını düz öğrenciler evlere anbean ruh, esrar, mobilya ve makine üzere işlerini yapıyor.

Okulda aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştüren öğrenciler, aileleri de sevindiriyor.

“Proje öğrencilerin milli ve manevi değerlerini geliştirecek”

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, AA muhabirine, projeyle öğrencilerin birçok vatandaşın evinde değişik alanlarda hizmet ve tebeddülat gerçekleştirdiğini söyledi.

Projenin önemine belen eden Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje, öğrencilerin ehil oldukları milli, manevi, sağtöresel, insancasına ve kültürel değerleri geliştirmelerine, teavün, beraberlik, merhamet, vicdan, bağlantı ve muadele duygularının pekiştirilmesine ulama sağlayacaktır. Projeyi ilimizde etken ayrımsız şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz projeyle hem öğrendiklerini aplikasyon imkanı buluyor hem mesleğin hazzını tadıyor hem birlikte yardımlaşmanın tadına varıyor. Sosyalleşme imkanı de buluyor.”

Akbaş, çalışmalarda görev kayran ve destek veren başta okul müdürleri almak üzere idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürname etti.

“Öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik eğitimleri pratiğe dönüştürüyor”

Ruh Elektronik Teknolojileri Düz Şefi Cemal Bükecik de proje kapsamında stajları yarım küsurat öğrencilerin periyot tatillerinde stajlarını tamamladığını tabir etti.

Öğrencilerin ailelerin evinde arızaları gidermeye çalıştığını dile getiren Bükecik, “Bu arızaları öğrencilerimiz giderdiği zaman ailelerdeki bahtiyarlık hem bizim hem bile onlar namına muştulu. Öğrencilerimiz okulda aldıkları kuramsal eğitimleri bu şekilde pratiğe dönüştürüyor.” dedi.

12. sınıf öğrencisi Abdullah Elieyi ise ailelerin evlerine her an hayatiyet arızalarını giderdiklerini anlattı.

Evde priz ve ampulleri değiştirdiklerini, möble ve araba tadilatı birlikte gerçekleştirdiklerini nâkil Elieyi, “Proje, bize teorik adına gördüğümüz bilgileri ahali becerisine aktarmayı sağlıyor. Ayrıca yaz döneminden kem artan stajı aleniyet tatilde tamamlıyoruz.” diyerek konuştu.

Öğrenci Yusuf Aka Başören, projede meydan almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Okulda öğrendiğimiz nazari bilgiyi, el becerilerimizi ailelerin evine her an uygulamış oluyoruz. Bu da bize katkı sağlıyor. Ailelere fayda sağlıyoruz, yardım ediyoruz, onlar bile mutlu oluyor. Bu da bizim için çok sunturlu bir ihtisas.” ifadelerini kullandı.

Share: