Kütahya’da taş ve gümüş takıya dönüştü

Kütahya’da taş ve gümüş takıya dönüştü

KÜTAHYA – Kütahya’da Sosyal Gelişmeyi Tutma Programı çerçevesinde Yengi Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Dumlupınar Üniversitesi yoluyla hazırlanan, Uran ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 2 milyon 37 bin TL bütçeli ‘Taş ve gümüş takıya dönüşüyor, engeller kalkıyor’ projesi tamamlandı.

Kursa katılan engellilerin sertifikaları Kütahya Ilbay Yardımcısı Mustafa Cenup, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Galebe Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Iye Oğuz, proje ekibi Prof. Dr. Levent Mercin ve Doç. Dr. Haldun Şekerci tarafından sunma edildi.

‘Taş ve gümüş takıya dönüşüyor, engeller kalkıyor’ projesinin hususi tıpkı proje olduğunu tamlayan proje ekibinden Doç. Dr. Haldun Şekerci, “Özürlü vatandaşlarımızın hayatın içerisinde vadi alması ve kendilerini zer hissetmesi bizim üzere haddinden fazla bulunmaz. Özürlü vatandaşlarımız, ‘Taş ve sim takıya dönüşüyor, engeller kalkıyor’ projesinin hayata geçmesiyle gelişigüzel öğrenecek, üretecek ve istihdam edilecekler” dedi.

Projenin genel amaçları üzerine bilgiler veren Şekerci, “UNESCO marifetiyle Zanaat ve Halk Sanatları alanında car edilen Kütahya’da bezen taşı şekillendirme ve sim sorumluluk işlemeciliği üzere ilin tarihinde düz düz fakat unutulmaya yüz tutmuş aynı zanaat alanının yeniden canlandı. Ilkin engelli fertler görünmek üzere dezavantajlı grupların istihdamının ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına müteveccih mütenavip aynı iş kolunun oluşturulmasına ulama sağladık” diye niteleyerek konuştu.

Proje çerçevesinde 100 engelliye esas ve butik mücevhercilik, 20 engelliye ise encam ağırlık tasarımı ve üretimi üzerine eğitim verildiği tamlayan Şekerci, 5 parça eğitimin toplanmış bin 280 saat sürdüğünü tabir etti.

Share: