Medvedev: “Ülkemize yönelik tehditleri, Polonya sınırına kadar olsa dahi cins olduğunca izansız itmeliyiz”

Rusya Asayiş Konseyi Komutan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya- Ukrayna savaşının birinci sene dönümünden yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemize müteveccih tehditleri, Polonya sınırına büyüklüğünde olsa de gibi olduğunca vurdumduymaz itmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Rusya Güvenlik Konseyi Komutan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna-Rusya savaşının birinci yıl dönümünde sosyal iletişim araçları hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Medvedev, “Hususi askeri ameliyat başlayalı 1 sene oldu. Askerlerimizin topraklarımızdaki düzeni, barışı ve adaleti yeniden bünye ettikleri, halkımızı korudukları ve Nazizmin köklerini temizlemelerinin üzerinden 1 sene geçti. Onlar kahramanlarımız. Tamam mutluluk cepheye zaruri her şeyi sağlayarak onlara müzaheret ediyor. Zafere ulaşılacak. Hepimiz bunun cins olan arz güdük zamanda gerçekleşmesini istiyoruz. O devir ati. Topraklarımızı et kafalı alacağız. Genosit ve bombardımanla sabık yıllarda çığlık çeken halkımızı güvenli bire bir şekilde koruyacağız” ifadelerini kullandı.

“Ülkemize müteveccih tehditleri, Polonya sınırına büyüklüğünde olsa üstelik cins olduğunca zorlamalıyız”

Savaşı kazanacaklarını ve Kiev’i meşveret amacıyla masaya oturtacaklarını vurgulayan Medvedev, “Çıktı müzakerelere vakit gelecek. Eminim ki müzakereler print ve kötümser olacak. Düşmanımız müzakerelerin resmi tarafı, fakat reis farklıdır. Eğer hala yaşıyorsa de kararlar Zelenskiy yahut temsilcileri vasıtasıyla alınmayacaktır. Karar Kiev’e cebe tedarik eden ve Ukrayna ekonomisini ayakta ağrımak için servet tahsis edenler tarafından okyanus ötesinde verilecektir” ifadelerini kullanarak Rusya’nın mir düşmanlarının hedefinin Rusya’yı olabildiğince eritmek olduğunu savundu. “Bu nedenle, çatışmayı bitirmekle ilgilenmiyorlar. Amma leşker evet üstelik geç bunu yapacaklar ve bilahare aynı uyuşma olacak” diyen Mevdedev, bu anlaşmanın anlaşılan sınırlarla ilgilendiren muhtemelen şartları içermeyeceğini, bunun de ayrıntılı aynı Avrupa asayiş paktı anlamına gelmeyeceğini, Rusya’nın kendi sınırlarını genişletmesinin dirimlik hale geldiğini argüman etti. Medvedev, “Özel askeri operasyonun tekmil hedeflerine ulaşması bu yüzden haddinden fazla büyük. Ülkemize yönelik tehditleri, Polonya sınırına kadar olsa üstelik olanaklı olduğunca dümbelek itmeliyiz. Neo-Nazizm’i yerle tıpkı etmeliyiz” ifadelerini kullandı. – MOSKOVA

Share: