Elan evvel on paralık beygir görmemişlerdi… Deminden imtihan stresini ağababa binerek atıyorlar

Henüz geçmiş hiç beygir görmemişlerdi… Demincek imtihan stresini ağababa binerek atıyorlar

KASTAMONU – Kastamonu’bile Daday ilçesinde hayata geçirilen proje ile hayatında tek beygir görmeyen öğrenciler ağababa binerek sınavlara hazırladıkları süreçte yaşadıkları stresi atıyor.

Daday Kaymakamlığı ile Daday İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yoluyla alelhusus henüz öncesinde hayatlarında hiç at görmemiş ya da on paralık ata binmemiş öğrencilere müteveccih mücahede başlatıldı. Başlatılan bu emek çerçevesinde Kastamonu’de mülk merkezi ve 19 ilçesinde okullarda terbiye gören öğrenciler, İlçe Kaymakamlıklarının da destekleriyle Daday Süvari Terapi ve Mümasil Binicilik Tesisine getiriliyor. Merkezi görüşme eden öğrenciler, hem atları seviyor hem dahi ata binerek imtihan stresini atıyor. Özellikle önceki etapta Liseye Giriş Sınavına hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerin sınava motive olmaları amacıyla Daday ilçesine getirilerek dede binmeleri sağlanıyor. Öğrenciler, başlatılan bu iş çerçevesinde hem efsanevi sevgisini kazanıyor hem da dede binerek zarifçe koridor nakil imkanı buluyor.

70 öğrenci, Daday Atlı Sağaltım Merkezini konuşma etti

Daday Kaymakamlığı ile Daday İlçe Milli Terbiye Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan emek çerçevesinde Ağlı Kaymakamlığının de destekleriyle 70 öğrenci, minibüslerle Daday Süvari Sağaltım ve Menent Binicilik Tesisine getirildi. Aralarında anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin da bulunduğu kafile, öğretmenleri ve meslek idaresinin gözetiminde Daday Atlı Terapi Merkezi’hangi gelerek burada eğitmenler nezaretinde atları sevdi. Benzeri müddet atları inceleyen öğrenciler, peşi sıra eğitmenler nezaretinde dede binerek adamakıllı çatlak nakil imkanı buldu.

“Daday’ın tanıtımına yardım vermiş oluyoruz”

İlçelere müteveccih yaptıkları bu çalışmayla Daday’ın birlikte tanıtımına yardım vermiş olduklarını söyleyen Daday İlçe Milli Yetişek Müdürü ve Daday Süvari Tedavi ve Benzeşim Binicilik Tesisi Müdürü Ahmet Leziz, öğrencilere ve özel bireylere alışılagelen binicilik derslerinin yanında ilçelerden mevrut öğrencilere üstelik haset irtibat ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçelerden gelen öğrencilere hem ağababa bindirdiklerini hem birlikte atlama beygiri sevgisini aşıladıklarını belirten Matrak, “Tedavi merkezimizde nelerin bulunduğunu de anlatıyor hem ilçemizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz hem dahi merkezimizin tanıtımını sağlayıp tıpkısı zamanda ihtiyaç sahibi özel efrat varsa onlara de esasen randevu vererek eğlenceli terbiye almaları için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize, yöneticilerimize, velilerimize bindi sağlamış oluyoruz hem Kastamonu’nun tanıtımına hem da Daday’ın tanıtımına katkı vermiş bulunuyoruz” dedi.

“Hep ilçelerimiz sırasıyla merkezimizi ziyaret ediyorlar”

Kül ilçelerin sırasıyla termin sistemine bakarak Daday Atlı Sağaltım Merkezini ziyaret ettiklerini anlatan Leziz, “Hep ilçelerimiz sırasıyla merkezimizi ziyaret ediyorlar. Randevu usulüyle çalışıyoruz. Gelen öğrenci sayısına bakarak önceleri burada ayrımsız düzentileme planı çıkartıyoruz. Hem tesisimizin ziyareti hem atlar ile binicilik faaliyeti hem birlikte burada planlı etkinliklerin tanıtımı noktasında icraat gerçekleştiriyoruz. Bilcümle ilçelerimiz ile bu çalışmaları yürütmeye bitmeme edeceğiz. Taşköprü ilçemiz geldi, zaman Ağlı ilçemizi ağırlıyoruz. Henüz sonrasında İhsangazi, Anahtar dahi randevularını aldı. Sırasıyla temas ilçemize ayrımsız dönüş tahsis edeceğiz. Aynı zamanda özel bireylerimizin salı ve perşembe günleri eğitimleri var. Onların eğitimlerini de aksatmadan bu çalışmaları yürütüyoruz. Gelen öğrencilerimizin yüzde 95’i henüz ilk tek atla karşılamamış, dede binmemiş, atla ayakyolu geçirmemiş öğrenciler. Ilkin aynı çekingenlik olsa bile atlarımız eğitilmiş, özellikle hususi erler ile ilişkin sağaltım atlarımız var. İlk 5 an bilahare temas molekül çokça daha iyice oluyor. Hem duyu bütünlemesine büyüklüğünde giden icraat gerçekleştirerek öğrencilerin özgüvenlerine yardım sağlıyoruz hem da efsanevi sevgisi, atların hangi büyüklüğünde sınırlı olduğu ve insana ne büyüklüğünde mümasil olduğunu torunlar bizatihi rüyet etmiş oluyorlar” diye konuştu.

“Burada böyle tıpkısı organizasyon olduğunu bilmiyorduk”

Tesisi çok beğendiğini ve daha geçmiş böyle benzeri tesisin Daday’de olduğunu bilmediğini söyleyen Ağlı Nedime Kayaç İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Turan Kebapçı ise, “Hakeza benzeri yer olduğunu tığ bilmiyorduk, burasının kaymakamlığa tutkun At Tedavi Merkezi olduğunu öğrendik ve kaymakamımız hisse senedi birliğinde buraya ziyarete geldik. Burada öğrencilerimiz ağababa binmeyi ve at sevgisini öğreniyorlar. Ata yaklaşımı ve burada efsanevi sevgisini birlikte tatmış oluyorlar. Hakeza aynı projede düzlük aldığımız amacıyla haddinden fazla mutluyuz. Hakeza bir eşkâl olduğunu da bundan sonra seçkin yerde söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sınava güdeleme amaçlı buraya geldim, burasını birlikte çokça beğendim”

Atları görünce çok heyecanlandığını rapor fail Ağlı İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi İrem Bal üstelik, “Sınava motivasyon gayeli buraya geldim. Atları ben çok seviyorum. Bura çok pir bir saha. Buraya tıpkı elan gelmeyi düşünüyorum. Ego henüz öncesinde atlama beygiri görmüştüm amma binmemiştim. İnşallah zaman ilk defa ağababa bineceğim. Burasını da çok beğendim” dedi.

8. derslik öğrencisi Zeynep Gül Kaplan üstelik, “Daday Beygir Çiftliği Projesini ben çok sevdim. Kaymakamlığımıza dahi çokça teşekkürname ediyorum. On Paralık dede binmemiştim, ilk defa burada bineceğim. Çokça sunturlu ve haddinden fazla anlamlı bire bir proje reşit banal.

Share: