Depremzedeler üzere fahri kendisine tulum ve battaniye dikiyorlar

– Depremzedeler amacıyla gönüllü yerine gayda ve battaniye dikiyorlar

Ahali Terbiye Merkezi’ndeki kursiyerler depremzedeler amacıyla gayda, battaniye ve ruba dikimini sürdürüyor

KARABÜK – Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin arkası sıra Karabük’ün Safranbolu ilçesinde depremzedeler üzere başlatılan tulum, battaniye ve giyit dikimleri devam ediyor.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde El Eğitim Bilimi Merkezi Müdürlüğü’ndeki kursiyerler gönüllü olarak depremzedeler amacıyla tulum, battaniye, giysi dikiyor. Kursiyerler marifetiyle, muhteşem ve yavru tulumları, eşofman takımları, montlar, denk olan gaflet tulumları gibi ihtiyaçlar dikiliyor. Safranbolu İlçe Milli Yetişek Müdürü Hasan Sim, İhlas Marifet Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin asrın felaketi kendisine nitelendirilen bire bir depremle yüz yüze kaldığını, depremin geçmiş anından itibaren devletin ve milletin umum ele vererek yaraları hızlı aynı şekilde sarmaya başladığını belirtti. Safranbolu terbiye ailesi yerine Halk Eğitim Bilimi Merkezi, iz liseleri, eksiksiz hoşgörülü, sarıklı, öğrenci ve velilerle yaraların aceleci ayrımsız şekilde sarılması amacıyla yardım sunmaya çalıştıklarını ifade eden Sim, “İlk andan itibaren sarıklı, öğrenci ve velilerimiz arkalama faaliyetlerine balaban destek verdiler. Patika liselerimiz tarafından depremzede vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için soba yapım çalıştık. El Terbiye Merkezimizdeki kursiyerlerimiz, çevrimli öğreticilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından dalgı tulumlarımızı, kutup ürünlerimizi, kışlık ürünlerimizi acul şekilde fahri sarıklı, dirayetli belletmen ve kursiyerlerimizle ürettik ve bunları depremzede kardeşlerimize naklini sağladık” dedi.

Çocukların da depremden çokça çok etkilendiğini vurgulayan Sim, “Onların psikososyal çalışmalarında kullanılmak için çığır lisemize oyuncak üretimi gerçekleştirdik ve üretilen oyuncakları depremzede çocuklarımızın kullanımına sunmak için ilgili yerlere iletimini sağladık. Şuanda ilçemize gelen ailelerimize seçkin cins psikososyal desteği veriyoruz. Okullarıyla ait aktarım süreçlerini hızlı şekilde tamamladık, öğrencilerimiz şuanda eğitim bilimi tedris faaliyetlerine bitmeme ediyor” diye konuştu.

Sim, Türkiye’nin bu yaraları arz gelişmemiş sürede saracağını, eğitim bilimi ailesi kendisine üzerlerine ne düşüyorsa onu yapacaklarını sözlerine ekledi.

8 yıldır Safranbolu’da diri kursiyer Tuğba Çakırdoğan birlikte kendisinin Adanalı olduğunu ve ailesinin Adana’de yaşandığını belirtti. Depremzedeler için ellerinden geleni yaptıklarını anlatım eden Şarap, “Bütün ailem Adana’dahi, annem, babam, kardeşim, canları sağ ancak sevinemiyoruz. Bire Bir sürü kaybımız var bunun için üzülüyoruz” dedi.

Share: