Karacadağ Kalkınma Ajansı 2024-2028 TRC2 Bölgesi Mıntıka Planı Çalıştayı Şanlıurfa düzenlendi

Şanlıurfa’birlikte, Karacadağ Kalkınma Ajansı 2024-2028 TRC2 Bölgesi Mıntıka Planı Çalıştayı düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte tıpkı otelde gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı kapsayan kalkınma planıyla hem yöredeki hem dahi ulusaldaki mütenevvi unsurların koordineli ve koordine yürütüleceğine inandığını söyledi.

Bölgenin ve şehrin gelişimi amacıyla seçkin çeşit çalışmaya bindi verdiklerini belirten Ayhan, şöyle konuştu:

“Bölgelerdeki yatırımlarda kamunun daha çok mal ve zir bina desteği sunması gerekiyor. Bölgede tarım sanayisini geliştirecek icraat için hikmet aktarımı yapmamız gerekiyor. Çiftçiyi bilgiyle toprağı dahi suyla buluşturmak gerekiyor. İkisi bire bir araya geldiği ahit transformasyon tahammülfersa olur. Bizler elimizden gelenin fazlasını yapacak şekilde çalışıyoruz. Bizler terleyen, terleten, koşan, koşturan olacağız inşallah. Grup ruhunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.”

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral üstelik, “Gelişen ekonomisi, kalan hayat kalitesi ve istihdam olanaklarıyla kadim Mezopotamya’nın yükselen yıldızı Diyarbakır-Şanlıurfa bölgesi. Biz zaman bağırsak sormaca çalışmalarıyla elde ettiğimiz Şanlıurfa’nın ve Diyarbakır’ın vizyonunu tartışacağız. Kocaman seziş önerileri var. İki ilimizin kalkınmasını tetikleyecek bir çok çizik ve mesai var. Bu çalıştayda mıntıka kalkınmasına yönelik şanlı konularda bilgi alışverişi olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çalıştay, “Istihsal ve Dış Tecim”, “Turizm ve Kültürel Miras”, “Içtimai Kalkınma” ile “Tarım ve Rustik Kalkınma” oturumlarıyla sürüyor.

Share: