Erzincan kent merkezine mevsimin önce aile yağdı

Erzincan şehir merkezine mevsimin ilk aile yağdı

ERZİNCAN – Erzincan kent merkezine mevsimin evvel eş yağdı.

Erzincan site merkezinde enerjik olmaya başlayan kar yağışı, vatandaşların yüzünü güldürdü. Şeb saatlerinde başlayan kar yağışı, şehir merkezinde hafif, yüksek kesimlerde ise tıpkısı müddet tehlikeli şekilde etkisini gösterdi. Site merkezi gücük sürede beyaza bürünürken, efdal kesimler beyaz zehir örtüyle kaplandı. Günü parafin örtüyle karşılayan vatandaşlar, araçlarının üstünde biriken karları temizleyerek yola koyuldu. Kar yağışı şehirde kartpostallık manzaralar sundu. Bulutlanmış ve soğuk havanın arkası sıra başlayan kar, aralıklarla şiddetini artırarak sürüyor.

‘Kar yağışı devam edecek’

Meteoroloji 12. Toprak Müdürlüğünce yapılan serencam değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın modüler ve çok bulutlu, sabahleyin saatlerinden itibaren Erzurum’un şimal kesimleri ile Erzincan, Bayburt ve Ardahan çevrelerinin espaslı kar yağışlı geçeceği, sabahleyin ve tün saatlerinde vadi düzlük sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve külot olayı görüleceği bekleniyor. Albeni sıcaklığının sezon normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği bölgede rüzgar, kuzeyli yönlerden belli belirsiz, arada bir itidalli kuvvette esecek.

Geceleyin ölçülen sunu bağan gelgel sıcaklıkları ise, sıfırın altında görünmek üzere Erzurum’da 4, Bayburt ve Ardahan’da 2, paye Erzincan’da ise 0 kademe kaydedildi.

Gün içerisinde muhtemel yeryüzü yüksek albeni sıcaklıkları ise, Erzincan’da 4, Erzurum’da 3, Bayburt’ta 2 ve sıfırın altında oluşmak amacıyla Ardahan’da ise 4 derece olması öngörülüyor.

Share: