Ölmeden kendisinin ve eşinin mezarını yaptırdı! Gelişigüzel aktarılma içinde yatıyor

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Erik köyü Şaban Mahallesi’nde Firdevs (49) ve Erol Ünal (56) çifti etraflı yıllar İstanbul’de çalışıp zor olduktan sonraları 7 kamer ilk köylerine döndü. Geçirdikleri hastalık neticesinde ölümü düşünmeye başlayan koşa çocukları da olmadığı amacıyla ölmeden mezarlarını yaptırmaya değişmeyen verdi. Bunun üzerine Erol Ünal, 35 yıldır aynı yastığa baş koyduğu ve çok sevdiği eşi Firdevs Ünal ile yanında olabilmek için köyde mevcut bahçesine mezarlarını yaptırdı. Yaptırdığı çukur taşına bile “İyi günde, kötü günde, bu arada olduk” sözlerini yazdıran Erol Ünal, rastgele aktarılma görüşme ettiği mezara girerek yatıyor. Köyde hararetli vatandaşlar Erol Ünal’ın ölmeden yaptırdığı mezara girerek yatmasını geçmiş öğrendiklerinde iri sangılık yaşadıklarını söyledi. Çiftin mezarların üstüne yerleştirdiği şemsiye ise dikkat çekti.

“7 KAMER ÖNCEKI KÖYÜME DÖNDÜM”

Ölmeden evvel hem özlük hem bile eşinin mezarını yaptırmak istediğini belirten Erol Ünal, “İstanbul’bile kapıcılık yaptım, servis çektim, çöp topladım. Sağa sola anbean millete hizmet ettim. Düşünüp taşındık, ‘Artık yorulduk’ dedik, köyüme geldim. 6-7 kamer oldu köyüme geleli, aklıma ölüm geldi. Ego dahi ‘Ölmeden mezarlıklarımı yaptırayım, amade olsun’ dedim. ‘Kimseye dara olmayayım, özlük işimi kendim göreyim’ dedim” dedi.

“MEZARLARI BAHÇEME YAPTIRDIM”

Eşini ikna etmekte sıkıntı çektiğini tamlayan Erol Ünal, “Eşimi kandırma ettim. Eşim biraz isteksiz oldu ama sonraları inandırma oldu. Eşim inandırma olunca köle mezarları yaptırmaya değişmeyen verdim ve yaptırdım. Mezarları bahçemin içerisine yaptırdım. Ego bahçemi çok seviyorum. Kavaklığımı seviyorum, tarlamı seviyorum, bahçemi sevdiğim üzere ben de mezarları bahçeme yaptırdım” diye konuştu.

“MEZAR HAZIR OLSUN İSTEDİM”

Çocuklarının olmadığını ve bu yüzden ölmeden geçmiş mezarlarının amade olmasını istediğini tabir fail Ünal, “Oyuntu amade olsun istedim. Tahtalar çürüyebilir, o yüzden mermerden yaptırdım taşları, daha akva olsun diye niteleyerek. Mezarların başına arada bir gelip gidiyorum. Mezara bakıyorum, içerisine yatıyorum, yorulunca dinleniyorum. Kendime göre burada aralık geçiriyorum” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ”

Çocuklarının olmadığını ve bu yüzden öldükten sonradan mezarlarının amade olması için yaptırdıklarını tamlayan Firdevs Ünal ise, “Çalıştık, zor olduktan sonraları köyümüze geldik. Karar verdik, mezarlarımızı yaptıralım diyerek. Çocuğumuz bulunmayan. Ihtimal mezarımızı yaptıramazlar, bizde hazır olsun istedik. Birbirimizi çokça seviyoruz, haddinden fazla razıyız. Sevmeseydim, bu yıla büyüklüğünde durmazdım” ifadelerini kullandı.

“İLK GÖRDÜĞÜMDE ALIŞILMADIK OLDUM”

Mezarları ilk gördüğünde şoke olduğunu belirten Firdevs Ünal, “Ben, tıpkı rahatsızlığımdan çevre ameliyata girecektim. Ameliyata girerken bana söyledi, köle alişilmadik oldum. Dedim ne yaptırıyorsun, parçalanmamış bile ameliyata girerken söylüyorsun. Bilahare da değişmeyen verdik, yaptıralım dedik. Buraya arası aralık geliyorum, evvel gördüğümde şoke oldum amma giderek alıştım. Bu Arada geliyoruz, burada oturuyoruz. Mezarların temizliğini yapıyoruz. Tıpkısı gün beni aradı bahçeye akıllıcasına gidiyorum dedi. Gelmiş mezarın içre yarım yamalak saatten çok uyumuş. Benim haberim yoktu” dedi.

“100 YAŞINA BÜYÜKLÜĞÜNDE YAŞAYACAĞIM GALİBA”

Halasının 100 yaşına büyüklüğünde yaşadığını kaydeden Firdevs Ünal, “Ben 15 yaşında kadın oldum buraya, onunla beraber büyüdük. Herkesi bekliyorum buraya. Ben halam kadar 100 yaşıma büyüklüğünde yaşayacağım mahsus. Halam halen yaşıyor” diye konuştu.

MUHTAR ÜSTELIK ŞAŞKINLIK YAŞADI

Taşköprü’nün Erik Köyü Muhtarı Şaban Yamalı da, “Bu arkadaşlarımız İstanbul’dan geldiler. Bire Bir dolaşma beni aradı ve mezarını yaptıracağını söyledi. Bizlerde şaşırdık hakeza benzeri öz gibi mi? Ondan sonra yaptırdı, zaman zaman buraya geliyor, bazen beni arıyor mezarlığa yatmaya gidiyorum diyor. Beraber bazı bazı geliyoruz, ben başında oturuyorum, ben gittikten sonra bire bir süre uyuyor, bilahare evine dönüyor. İlkin bu bize az buçuk çokça acayip geldi. Sonrasında insan amma alışıyor. Şu anda doğul tıpkı şekilde bu olayı karşılıyoruz. İlk zamanlarda biraz garipsedik ama alıştık. Eşi ile bu arada gelişigüzel mezarlarını yaptırdılar, şu anda hepimiz tabii karşılıyoruz. İyi komşular, hepimizde bu aileyi çokça seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: