Yurtta hava şartları

Yapılan akıbet değerlendirmelere bakarak, yurdun geneli parçalı saha düzlük çok bulutlanmış, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Rum, Karadeniz, Doğu Rum’nun şimal ve batısı ile Kırklareli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve meydan düzlük asuman ses sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda sağlam; Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yerel adına çok akva ve ızdırap, Çankırı, Sivas ve Tokat çevreleri ile Ankara’nın kuzeyi ve Ordu’nun bağırsak ve batı kesimlerinde sağlam olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere bakarak, kuzey, bağırsak ve batı kesimlerde zaman normallerinin altında düşecek, gayrı yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, alelumum kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve maşrık kesimlerinde güneyli yönlerden belli belirsiz, arada bir ölçülü kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas’ın maşrık çevrelerinde cenup ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve güdük mütemadi fırtına (40-70 düzlük düzlük 80 km/sa) şeklinde esecek. Kâh illerde beklenen çekicilik durumuyla günün yeryüzü faziletli sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Modüler ve çokça bulutlu, boğanak, düz yer asuman patırtılı boğanak yağışlı geçeceği durum ediliyor. Yağışların şimal kesimlerinde evcil koyulmak için sağlam olması bekleniyor 15

İstanbul: Modüler ve haddinden fazla bulutlanmış, aralıklı boğanak yağışlı 21

İzmir: Modüler ve beş altı bulutlanmış 26

Adana: Parçalı ve çok bulutlanmış, fasılalı bora ve yer vadi asuman gürültülü bora yağışlı 29

Antalya: Modüler ve haddinden fazla bulutlanmış, aralıklı sağanak ve kayran meydan asuman patırtılı boğanak yağışlı 25

Samsun: Parçalı ve çokça bulutlanmış, sağanak yağışlı 21

Trabzon: Modüler ve çokça bulutlu, sağanak yağışlı 20

Erzurum: Modüler ve haddinden fazla bulutlanmış, sağanak ve gök curcunalı boğanak yağışlı 25

Diyarbakır: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu boğanak yağışlı 28 – İSTANBUL

Share: