Nebati: Fırsatçılara hoşgörü göstermeyeceğiz

Hazne ve Maliye Bakanı Nureddin Bitkisel, esbak akşam ezanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 kullanılmamış bölük finansman paketini açıklamasının arkası sıra fiyatları katlayan fırsatçılara tepki gösterdi. Mukteza adımların atılacağını belirten Icra Vekili Bitkisel, “Vatandaşlarımızı kıygın etmeye kalkışanlar hakkında ilişik değme adımı atacak, asla tolerans göstermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Bölük Finansman Projesi’nin ardından fırsatçılar basamak fiyatlarını bir anda katlamaya başladı. Vatandaşların yükselen konut fiyatlarına tepki göstermesinden sonradan hükümet, harekete geçti. Konu karşı aynı izah özne Hazne ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fırsatçılarla ilişkin muktezi adımların atılacağını dile getirdi.

“PROJENİN AMACI MAKUL MALİYETLE AILE SAHİBİ DOĞMAK”

Icra Vekili Nebati, içtimai medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hane Finansmanı Projesi’nin ana amacı makul maliyetle ocak sahibi olma avantajının beraberinde vatandaşlarımızı göz fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır.

“FAHİŞ ARTIŞLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Tekrar bire bir şekilde, vatandaşlarımızın basamak fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri amacıyla KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl süresince konut bey fiyatlarını çakılı tutmaları kaydıyla sınırlı tıpkısı ana ayrılmıştır. Mecmu bu çabalara rağmen, kâh internet sitelerinde bazen fırsatçıların erkin çevre ilkesiyle asla bağdaşmayacak tıpkısı şekilde hane fiyatlarında gerçekleştirdiği “fahiş” artışları çokça ince tıpkı şekilde yakından izleme ediyoruz.

“ASLA HOŞGÖRÜ GÖSTERMEYECEĞİZ”

Kararlılıkla anlatmak isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle fiilen devreye aldığımız çalışmalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla hoşgörü göstermeyeceğiz.”

10 YILA BÜYÜKLÜĞÜNDE VADELİ AYLIK YÜZDE 0,99 FAİZLİ KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıkladığı destekler kapsamında, “İlk evim Ev Finansman Paketi” çerçevesinde, amme bankalarınca, önceki ve biricik konutunu algı vatandaşlara müteveccih yerine, bir numara umum konutlarda uygulanmak amacıyla, 2 milyon teklik değerine kadar konutlar amacıyla, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzdelik 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylece, ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli yüreklilik imkanıyla konuta erişimleri artırılmış olacak.

DÖVİZ VE ALTININI SATARAK BASAMAK ALANLARA BAĞAN FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

İkinci paket olan ve döviz, kızıl varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü heveslendirme edecek “Genişletilmiş Basamak Finansman Paketi” ile üstelik amme bankalarınca, bir numara ve ikinci el konutları bile kapsayacak biçimde, hane değerinin en az yüzdelik 50’si 1 April 2022 tarihinden önce açılmış döviz yatırım hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Eşkal Bankasına (TCMB) satımı ile karşılanması üzere, 2 milyon liralık değerine kadar konutlar amacıyla 10 yıla kadar vadeli, maaş yüzdelik 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylelikle, vatandaşların makul kibar yüreklilik imkanıyla konuta erişimlerinin birlikte halihazırda planlı Liralaşma Stratejisi de desteklenmiş olacak.

İNŞAAT ŞİRKETLERİNE KREDİ GARANTİ PAKETİ

KOBİ ve KOBİ dışı yapım firmalarının yararlanabileceği İnşaat Sektörüne Hususi Kredi Garanti Paketi ile de 1 Mayıs 2022 tarihi bakımından asgari yüzdelik 40’ı tüm ve yüzde 50’si yığımlık inşaat projesi sahibi KOBİ ve KOBİ dışı inşaat şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları hedefleniyor. bahis konusu finansman paketi amacıyla 20 bilyon liralık hamur ayrıldı. söz konusu işletmeler bu destekten görmek amacıyla 1 sene boyunca konut komutan fiyatlarını sabit tutmayı üstenme edecek, bu fiyatları internet sitesinde kamuoyu ile paylaşacak ve emniyet veren kuruluşa bildirecek.

Kullanılmamış pakette ev yüreklilik taksitleri hangi kadar olacak?

 

Bağan faizli konut kredilerinin detayları

 

Hane destek paketlerinde detaylar mahsus oldu

 

Share: