Yalova’daki cihet pazarının “gözlemeci ablası” hayata bir tane vasıtasıyla sarıldı

Yalova’dahi seçme hafta kurulan yan pazarında tezgah açıp dürme fail 70 yaşındaki Şerife Şahin, tek marifetiyle kimseye kadın olmadan yaşamını sürdürüyor.

Anadan Doğma sol kolunun makas altından aşağısı namevcut, 3 yaşındayken annesi vefat eden Delice, Sivas’taki askeri dikimevinde senelerce çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı.

Babasını bile esbak yıllarda kaybeden, on paralık evlenmeyen Delicesine, emekliliğinin ardından Yalova’ya yerleşerek yegâne başına yaşamaya başladı.

Boş durmak adına çalışmaya değişmeyen veren Delicesine, perşembe günleri kurulan pazarda, iyi elini kullanıp sol kolundan destek alarak yaptığı gözlemeleri satarak geçimini sağlıyor.

Samimiyeti ve sıcakkanlılığıyla veriş esnafının “gözlemeci ablası” olan Mecnunca, diğer günlerde ise evinde yaptığı poğaça, lezzetli, pasta kabilinden ürünlerini satıyor.

“Özürlü dostlarımızla buluştuğumuz tıpkısı derneğimiz var”

Şerife Şahin, AA muhabirine, özürlü olduğu halde yaşam mücadelesinden vazgeçmediğini söyledi.

Yalova’da kısaca 15 yıldır gözlemecilik yaptığını tamlayan Mecnunca, “Tığ engelliyiz diye bir nice adam bize acıyarak bakıyor. Engelimiz de olsa ekmeğimizi kazanıyoruz. Evim icar olduğu üzere dahi çalışmam gerekiyor. Anadan Doğma tıpkısı kolum bulunmayan ama avlu mücadelemden vazgeçmiyorum. Allah bugünümüzü aratmasın.” dedi.

Her perşembe günün ilk ışıklarıyla mesaisinin başladığını dile getiren Mecnunca, depodan el arabasına koyduğu iskemle ve masaları iş adına taşıdığını anlattı.

Pazardaki yerini süpürüp temizledikten sonradan tezgahını kurduğunu tabir fail Delimsirek, şöyle konuştu:

“Salı günleri dahi kurulan münasebet için evde hazırladığım börek, lezzetli ve poğaçaları yapıp satıyorum. Yaptığım işle dahi çekicilik duyuyorum. Kimseye muhtaç değilim. Acıklı çalışıyor, ağzım yiyor haddinden fazla şükür. Cenabıhak bundan düşüncesiz koymasın. Mânialı dostlarımızla buluştuğumuz tıpkı derneğimiz var. Kahvaltılar ve geziler düzenleniyor. Engelli efrat namına hem çalışıyor hem da toplumsal hayatın süresince düz alabiliyoruz. Derneğimizle dahi bize kattıkları üzere kurum duyuyorum.”

Share: