Türkiye sağlık turizmiyle bir nice hastalığa “merhem oluyor”

Denthouse Uluslararası Sayrı Koordinatörü Zemçi Zübeyir Somuncu, esenlik turizminin saç ekiminden ibaret olmadığını belirterek, “Aza nakilleri ilkin olmak amacıyla, kalp cerrahisinden ortopediye, onkolojiden tüp süt kuzusu ve diş tedavisine büyüklüğünde Türkiye, bir nice hastaya umar oluyor.” dedi.

Türkiye’nin önde gelen diş tanı ve otama merkezlerinden Denthouse’nin, altıncı kliniği İstanbul Güneşli’da hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Denthouse Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Daştan, Denthouse Güneşli’nin sektörde 2005 yılından beri edindikleri tecrübenin aynı meyvesi olduğunu ifade etti.

17 yıldır, 30 hekim ve yüzü aşkın personelle hizmet verdiklerini tamlayan Daştan, diş tedavisi alanında yaptıkları yatırımlarla istihdama yardım sağladıklarını söyledi.

Dünyanın değişik ülkelerinden mevrut evcil ve ecnebi hastalara keyif turizmi alanında bakım verdiklerini nâkil Daştan, Denthouse’nin afiyet turizminde bire bir işaret haline geleceğini dile getirdi.

“Türkiye afiyet yönetiminde dünyanın 100 yıl önünde”

Açılışın arkası sıra AA muhabirine değerlendirmelerde kâin Denthouse Uluslararası Sökel Koordinatörü Zemçi Zübeyir Somuncu, Türkiye’nin sağlık turizminde öne çıkmasının birçok sebebi olduğunu belirterek, bildirme yetişkin faktörün ise Türkiye’nin tıbbi tecrübesi olduğunu vurguladı.

Somuncu, Türkiye’üstelik hekimlerin çokça mebzul bire bir yetişek aldığını ve değişik türden vakalarla deneyimlerini artırdıklarını belirterek, “Beğenilen cerrahide, organ naklinde, ciddi fenomen dediğimiz kanser vakalarında acun standartlarının üzerinde benzeri bilgi ve hadise tecrübesine sahibiz. Ancak dışında aynı hekim hastasına, ‘Ben bunu yapamam. Daha Çok sizin ömrünüz kalmadı.’ dediği zaman, o hastalar soluğu Türkiye’üstelik alıyor. Dünyanın seçkin bölgesinden insanlar tedavi üzere Türkiye’yi yeğleme ediyor.” diye konuştu.

Sağlık turizminin saç ekiminden ibaret olmadığına dikkati çekici Somuncu, “Organ nakilleri özellikle gelmek amacıyla, duygu cerrahisinden ortopediye, onkolojiden tüp süt kuzusu ve diş tedavisine kadar Türkiye birçok hastaya çıkar yol oluyor.” ifadesini kullandı.

Somuncu, ecnebi hastaların Türkiye’yi otama merkezi kendisine görmelerinin biricik nedeninin maliyet unsuru olmadığını, gür hekim, personel ve hastane komplekslerinin de hastaları etkilediğini söyledi.

Gelen hastaların yalnız tedavi olmadığını, tatillerini bile Türkiye’birlikte ika imkanı yakaladıklarını anlatan Somuncu, “Hastaların Avrupa’dan buraya gelmelerinin sebeplerinden biri bile tabii ki maliyet… İmplant tedavisinde burayı orayla kıyasladığımızda, beşte tıpkısı fiyatına bu hizmeti alabiliyorlar. Antrparantez bu format Türkiye açısından çokça cesim ayrımsız katma ayar. Hesaplı açıdan, istihdam açısından, site turizmi açısından çok cesim.” değerlendirmesinde bulundu.

Salgın döneminde Türkiye’nin kıpırdak keyif altyapısının tıpkısı misil elan anlaşıldığını dile getiren Somuncu, Türkiye’nin afiyet yönetiminde dünyanın 100 yıl uğrunda olduğunu söyledi.

Share: