İstanbul Ruh Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nden (İETT) 25 yıl iştirakçi yerine etkin Musa Fena Hâlde, keyif dolayısıyla erken emekli olup, aile ika hayaliyle memleketi Gümüşhane’nin Köse ilçesine döndü. Evire Çevire’i telefonla arayıp, kendisini vezneci görevlisi adına tanıtan gönül, güven kartı aidatıyla daha önce kullandığı kredilerin dosya masraflarını geriye ödeyeceklerini söyledi. Domuzuna, telefondaki kişiye kimlik bilgilerini verip, istenilen bazı numaraları üstelik tuşladı.
200 BİN LİRASINI AYRIKSI BİR BANKAYA HAVALE ETTİLER
Bu şekilde etiket bilgilerini ele geçirip, telefonunu yönlendiren şüpheliler, Güzel’in hesabındaki 300 bin liranın 200 bin lirasını aynı bankaya havale edip dolandırdı. Telefonu kapattıktan sonraları şüphelenip, hesabının bulunduğu bankayı arayan Pir, dolandırıldığını anladı. Hesabını küsurat paranın çekilmemesi için tezce bloke ettiren Iyicene, emniyete gidip şikayetçi oldu.
“25 YILLIK BİRİKİMİM 1 SAATTE GİTTİ”
Yaşadıklarını anlatan Sunturlu, “Bir karı, bankanın umumi müdürlüğünden beni aradığını söyledi. Ben dahi numaranın sonu vezneci numarası olduğu için inandım. Bana, henüz geçmiş yüreklilik aldığımı söyledi ve ego de doğruladım. Kimlik bilgilerimi verdim, ‘Biz sizin kartınızdaki puanları size reddetme edeceğiz, mevrut mesajı onaylayın’ dedi. Ben birlikte onayladım. Müsaade sonrası bana ‘Yarına büyüklüğünde internet bankacılığına girme’ deyince, ‘Eyvah dolandırıldım’ dedim. Cümle hayallerim suya düştü. Çokça mağdurum. 25 yıllık birikimim 1 saatte gitti” dedi.
“BU PARAYLA FAMILYA ALACAKTIM”
Bankasına sitem edip herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Güzelce, “Hesabımdan 1 saat boyunca muamele yapılırken hastalık ego banka eliyle uyarılmadım, 200 bin liram gitti. Bu parayla familya yapacaktım. Banka ertesi bölüm beni arayarak ‘Musa Mir bu harcamayı siz mi yaptınız’ diye soruyor. Yanlışlıkla düştüm bu tuzağa. Keşki yabancılar düşmesin” diyerek konuştu.