Bu hastanede bebekler ve anneleri, çipli bileklikler ile güvende

Bu hastanede bebekler ve anneleri, çipli bileklikler ile güvende

‘Pembe Harf Izleme Sistemi’ bebeklerin kaçırılmasının ve karışmasının önüne geçiyor

Adana Site Yetişek ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu:

“53 bin bebek doğumu oldu, değme olumsuzluk yaşanmadı”

ADANA – Adana Site Yetişek ve Araştırı Hastanesi’nde ‘Pembe Harf Izleme Sistemi’ ile yeni doğan bebeklerin kaçırılmasının ve karışmasının önüne geçiliyor. Adana Site Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bindi ve Nitelik Hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu, şuana kadar gelişigüzel süt kuzusu kaçırma vakasının olmadığını belirtirken kullanılmamış doğum fail Ayşe Orhan ise dizge sebebiyle rahat olduğunu söyledi.

Adana Site Eğitim ve Araştırı Hastanesi’nde Ilkgüz 2017 yılında kullanılmamış doğan bebeklerin kaçırılmasına ve karışmasına alın çipli ‘Pembe Izlem Harf Sistemi’ uygulanması başlatıldı. Türkiye’da önceki Adana’da meri herkes 2018 yılında, Amerika’da ‘Sağlıkta Yeryüzü İyi RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama Teknolojisi) Çözümü’ ödülü de aldı.

Kapılar kapanıyor, güvenlikler bölgeye kavrama ediyor

‘Pembe Kod Takip Sistemi’ ile yeni doğan bebeklere ve annelerine çipli bileklikler takılıyor. Bilekliğin takılmasıyla çağa, anneden 1 buçuk metre uzaklaştırıldığı an akıntı sensörlerinin devreye girmesiyle alarm çalıyor, servis kapıları bizatihi kilitleniyor, asayiş güçlerine revan acil kodlu mesaj ile güvenlikler alarm araklayan servise yönlendiriliyor.

Ayrıca hastanede ‘Pembe harf’ tatbikatı yapıldı ve manevra gerçeğini aratmadı.

“Tatbikatlarımızda olumlu sonuçlar alıyoruz”

Adana Site Yetişek ve Araştırma Hastanesi Bindi ve Nitelik Hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sistemin Adana’da uygulanıp başarılı sonuçlar alındıktan bilahare Türkiye geneline yayıldığını belirterek, “Bugüne kadar hastanemizde 53 binin üstünde süt kuzusu doğumu gerçekleşti. Bugüne kadar doğan rastgele bebeğe güvenliklerini icat etmek için çipli bilekliklerden takıldı. Ana ile bebeğim kısaca 1 buçuk metre ayrılması durumunda ‘Pembe harf’ dediğimiz sistem devreye girmektedir. Bütün devreye girdiği an asayiş odasına kod düşmektedir ve bölgenin güvenliği, bebeğin kaçırılmaması açısından bölge izole edilmektedir. Bütün yardımıyla esas ve bebeğin güvenliği sağlanmaktadır. Açılışımızdan bu yana böyle benzeri olayla karşılaşmadık. Tatbikatlarımızda müspet sonuçlar almaktayız” diye niteleyerek konuştu.

Yeni tevellüt özne ve esas Ayşe Orhan (24), “Henüz geçmiş hakeza ayrımsız uygulamayı duymamıştım. Şuanda ayrımsız özdek olduğu zaman bütün hastane devreye gireceği üzere çokça memnunum. Henüz rahat ve huzurluyum” dedi.

Share: