Manisa’da kırsal kalkınma destekleri 14.3 girişim yatırımları başvurusu başladı

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Mukavim Öztürk, Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde, Tarıma Dair Soylu Erki Yatırımlar ile Rustik Iktisadi Enfrastrüktür Yatırımları proje müracaatlarının başladığını; yeni envestisman tesisleri için 7 milyon TL, bütünleme sınavı yatırımları için 5 milyon TL, sığa artımı ve uygulayım bilimi yenileme yatırımları üzere 4 milyon TL büyüklüğünde olan projelere yüzde 50 armağan desteği sağlanacağı bilgisini verdi.

Ekincilik ve Orman Bakanlığı marifetiyle Rustik Kalkınma Destekleri çerçevesinde, Tarıma Dair Konuşu Yatırımlar ile Rustik Soylu Erki Enfrastrüktür Yatırımları proje müracaatları başladı. Konuşu Yatırımlar için başvurular 09 Açıklık 2022 – 10 Gücük Ay 2023 tarihleri beyninde, Rustik Kazançlı Altyapı Yatırımları için başvurular 09 Meyan 2022 – 20 Eş 2023 tarihleri ortada internet üzerinden yapılacağı bilgisi verildi.

Konuya ilişik bilgilendirmelerde kâin Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam Öztürk, “Bakanlığımız marifetiyle makbul Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde 14.3 Etap üzere Tarıma Dayalı Kazançlı Yatırımlar ile Kırsal Konuşu Enfrastrüktür Yatırımları proje başvuruları başlamıştır. Kazançlı Yatırımlar üzere; 14.3 Girişim Uygulama Rehberinde vadi alan konularda hazırlanacak projelerden; yeni yatırım tesisleri için 7 milyon TL, tamamlama yatırımları üzere 5 milyon TL, sığa artımı ve uygulayım bilimi yenileme yatırımları amacıyla 4 milyon TL büyüklüğünde olan projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır. Rustik Konuşu Altyapı Yatırımları için;14.3 Etap Uygulama Rehberinde müracaatlar A İş Planı ve B İş Planı namına iki bölüme ayrılmıştır. A İş Planı çerçevesinde 1 sayı araba/ekipman alımı üzere referans yapılabilecek ve referans fiyatı üzerinden yüzde 50 teberru verilecektir. Aplikasyon Rehberinde saha düzlük Bakanlığımız tarafından belirlenen araba/takım ve başvuru fiyatlarına (5 bin TL – 500 bin TL ortada) bakarak Bakanlığımız web sitesi üzerinden müracaatlar akseptans edilecektir. B İş Planı çerçevesinde şapadanak çok araba/ekipman alımı üzere referans yapılabilecek ve yüzdelik 50 teberru desteği sağlanacaktır. Uygulama Rehberinde vadi kayran konularda (50 bin TL – 1 milyon TL) bütçe aralığında hazırlanacak olan projeler yine Bakanlığımız web sitesi üzerinden akseptans edilecektir. Ekonomik Yatırımlar amacıyla 10 Küçük Ay 2023, Kırsal Kazançlı Altyapı Yatırımları üzere 20 Sülale 2023 tarihine kadar Bakanlığımız internet sitesi üzerinden başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Müracaatlar hep üzerinden yapılacağından başvuru aşamasında İl Müdürlüğümüze değme evrak getirilmeyecektir. Fakat yatırımcılarımızın ve çiftçilerimizin istifham evet bile sorunlarına Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Büro Müdürlüğümüz tarafından hal üretilecektir. Burada heybetli olan akıllıcasına bölümden doğru ayrımsız şekilde başvurunun yapılmasıdır. İl Müdürlüğü adına amacımız ve çalışmalarımız daha çok yatırımcımıza ve çiftçimize atıfet desteği sağlamaktır. Şimdiden kül yatırımcılarımıza, üreticilerimize ve çiftçilerimize körpe olmasını diliyorum” dedi. – MANİSA

Share: