Kursiyerler yaptıkları saç bakımıyla öğrencileri sevindirdi

Kursiyerler yaptıkları saç bakımıyla öğrencileri sevindirdi

Hem mesleklerini geliştiriyorlar hem da gerekseme sahiplerine havari oluyorlar

MANİSA – Manisa’nın Şehzadeler Ahali Eğitim Bilimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ve 800 saat süren ‘Görk ve saç bakım’ kursundaki kursiyerler ortaokul öğrencilerine saç bakımı ve kesimi yaptı. Elan geçmiş bile sakat bireylere saç bakımı yapan kursiyerler hem öğrencileri sevindirmenin hem dahi mesleklerini geliştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Şehzadeler El Eğitimi Merkezi Başöğretmen Yardımcıları Orhan Çelik, Meral Orhan Çetinkaya, Görk ve Saç Bakım Usta Öğreticisi Nurten Aymergen ile 13 kursiyer eş Avni Gemicioğlu Ortaokulunda 2 dönme süresince kız ve ayvaz öğrencilere saç bakımı gerçekleştirdi. 60’ı kız doğmak amacıyla bütün 100’ün üzerinde öğrenciye saç bakımı gerçekleştiren kuaförlük kursiyerleri hem mesleklerini aplikasyon ika fırsatı buldu hem üstelik öğrencileri sevindirmenin mutluluğunu yaşadı.

Şehzadeler Umum Yetişek Merkezinde görk ve saç bakımı alanında Ateş Parçası Müzakereci olan Nurten Aymergen, “Eğitimini tamamlamış arkadaşlarımız okula gelerek uygulama yaparak kendilerini daha ileriki zamanlar için elan mebzul yetiştirmelerini ulaşmak için aplikasyon yapıyoruz. Gelen arkadaşlarımız hem çocukları sevindirmek hem dahi onların bakımlarını fayrap etmek üzere, saç kesimi, bakımı, fön kabilinden analog uygulamaları yapıyoruz. İnşallah devamı ati. 13 kursiyerimiz burada. Toplamda 50-60 kız öğrencimizin saç kesimi ve bakımını için geldik. Hem kursiyerlerimizin uygulama yapması hem bile İleri de bu okulda okuyan çocuklarımıza farkındalık oluşturarak müstakbel birlikte belki bu mesleği seçeler diye bu mesleği lanse etmek ve sevdirmek için buraya geldik.” dedi.

İlk zaman kısaca 60 kız öğrenciye saç bakımı işleyen kursiyerler ertesi çevrim birlikte kısaca 50 ayvaz öğrencinin saç kesimini gerçekleştirdi.

Avni Gemicioğlu Ortaokulu Müdürü Enver Avdaş birlikte yapılan uygulamanın öğrencileri ziyadesiyle bahtiyar ettiğini belirterek Şehzadeler Halk Terbiye Merkezi Müdürlüğüne ve kursiyerlerine teşekkür etti.

Share: