Çevre gönüllüleri, hâkim felaketinin denize sürüklediği eşyalardan işporta oluşturdu

Çevre gönüllüleri, sel felaketinin denize sürüklediği eşyalardan sergi oluşturdu

Dominant felaketine ilgi almak amacıyla denize sürüklenen eşyalar sergilendi

KASTAMONU – Kastamonu’da onlarca kişinin hayatını kaybettiği hâkim felaketinde denize sürüklenen eşyalar, Çatalzeytin ilçesinde kasaba gönüllüleri vasıtasıyla açılan sergide sergilendi.

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde, Martir Açık Deniz Uyanık Çokça Programlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Değişik Ozanoğlu vasıtasıyla kurulan Günâşık Eğitim Bilimi Derneği’nin gönüllüleri, ilçede daim adına düzenledikleri etkinliklerle yer temizliği yapıyor. Topluluk gönüllüleri, bahir kıyısında yaptıkları kasaba temizliği sırasında, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan büyük dominant felaketinde denize sürüklenen haddinden fazla sayıda eşya buldu. Dernek gönüllüleri, buldukları eşyaları atıklardan ayırarak, toplum örgütü lokalinde sergiledi. Ginolu Koyunda toplanan eşyalarla, afetlere farkındalık monte etmek ve selde hayatını kaybedenleri uyarmak amacıyla açılan sergide çok sayıda oyuncak ve zatî yük kayran alıyor.

“Toplarken gördük ki hoppadak çöpler yok, insanların selde sürüklenen eşyaları var”

Sergi ile ilişik hikmet veren Ayçiçeği Eğitim Derneği Başkanı Nadide Farklı Ozanoğlu, “Sivil topluluk benim hayatımda çok önemli düzlük markajcı tıpkısı kayran. Kendim dahi birçok sivil cemiyet çalışmasında düzlük aldım. Bu sebeple öğrencilere sivil toplumu, gönüllüğü lise çağlarında benimsetmek amacıyla böyle aynı girişimde bulunmak istedim. İlçemizde dahi çok fazla toplumsal aktivite olmadığı için burada zat birikimlerimi onlara yansıtmaya çalışıyorum. 11 Ağustos 2021 tarihinde ilçemizi birlikte etkileyen balaban yeğin felaketini yaşadık. Hâkim Bozkurt’ta olmasına karşın biz bile komşu ile yerine az çok etkilendik. Bu sebeple sergimizin adı, ‘Selin Ardından’. Selin etkileri bitmeme ediyor. İlçemize 5 kilometre yakınlıktaki Ginolu koyuna mevrut bir nice atılan oldu. Öğrencilerimle alay malay bu atıkları girmek istedik. Toplarken gördük kim sadece çöpler yok, insanların selde sürüklenen eşyaları var. Dolayısıyla öğrencilerimizle bunları ayrıştırarak sergilemek istedik” dedi.

Share: