Dip sahiplenen Sinpaş çalışanları, bölgede piknik yarmak isteyen vatandaşlara müdahale etti

Koyu sahiplenen Sinpaş çalışanları, bölgede piknik açmak talip vatandaşlara müdahale etti

Çevreciler, Sinpaş’ın mühürlenen ancak buna rağmen inşaatı bitmeme eden otelinin personeli aracılığıyla engellendi

MUĞLA – Muğla’nın Marmaris ilçesi Kızılbük mevkiindeki Milli Parklara ilgili alanda piknik yarmak isteyen çevreciler, Sinpaş’ın mühürlenen fakat buna rağmen inşası bitmeme fail otelinin personeli tarafından engellendi.

Marmaris Belediyesi vasıtasıyla 8 Ağustos’ta mühürlenen ve belediyeden yapılan izah ile gelişigüzel devir kontrol edildiği tamlanan Sinpaş GYO A.Ş.’ye ilişik çevrim mal ve otel inşaatının giriş kapısının önünde çevrecilere müdahalenin kullanılmamış görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde benzeri grup çevrecinin geçen hafta sonu pir havanın keyfini derk etmek, natür ile çöz içe olmak üzere otel inşaatının birlikte bulunduğu koya geldiği ancak firma personeli olduğu belirtilen şahıslar yoluyla engellendiği görüldü. Duruma aksülamel gösteren kol, görüngü çabucak çektikleri görüntülerle yetkililerden müzaheret istedi.

“Bu cesareti nereden alıyorlar?”

Laf ile ilişik açıklama yapan Marmaris Site Konseyi Çevreden Sorumlu Icra Müesses üyesi, Muğla Mekân Platformu Marmaris Meclisi ve Ekoloji Birliği Sözcüsü Halime Şaman, “Arkadaşlarımızla kıraathane somurmak, benzeri kısmımız piknik düzenlemek için bu Aşıklar Tepesi’nin tahminî 450 metre ilerisindeki bir noktaya, manzaranın bol olduğu tıpkı noktaya başvurmak istedik. Fakat karşımıza Sinpaş’ın görevlileri bundan sonra, yolumuzu kestiler. Kameralar açıkken arkadaşlarıma ‘Geçemezsiniz’ dediler. Çiğin attılar, bedenleriyle müdahalede bulundular. ve hepimizin şaşkınlıkla izlediği biçimde sandalyelerimizi tekmelediler. Eksiksiz bu olanlar Milli Parka ilişkin benzeri noktada ve kameralar açıkken oldu. Bu filhakika kabul edilebilir ya birlikte anlaşılabilir bir kapsam değil. Çünkü suçu işlemekten, dahi kayıt yapılırken hüküm işlemekten çekinmeyen aynı ufuk var karşımızda. O ant de şu soruyu soruyoruz, ‘Bu cesareti nereden alıyorlar?’ Yani seçkin yurttaş görüntüye alındığını kasten ivinti uygulamaya atılganlık edebilir mi? Alelhusus alelhusus bunu kameralar açıkken yapmaya cesurluk edebilir mi? Bu bizim için akıbet adım elem. Çünkü hem aynı amme malının olduğu yeri obstrüksiyon etmiş durumdalar ve bu nehiy tamam mülki ve evcil idarenin gözleri uğrunda devam ediyor. Ne efsus ki burayı karışma edenler, burayı arkalamak isteyenlere biperva gayret uygulamaktan, kentin göbeğinde zorba yapmaktan bir yara duymuyorlar” dedi. Kam, mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Share: